Teknoloji

KVKK’dan onay: Google yurt dışına “veri aktarabilecek”!

Kişisel Veriler Kurumu Konseyi (KVKK), Google Reklam ve Pazarlama Limited Şirketi’nin başvurusu üzerine şirketin yurt dışına veri aktarımına şartlı olarak izin verdi. KVKK’dan yapılan açıklamaya göre Google, kişisel bilgilerin yurt dışına aktarılması taahhüdü için kuruma başvuruda bulundu.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında başvuruyu pahalı hale getiren kurul, söz konusu veri aktarımına izin verdi. Duyuruda, “Söz konusu başvuruya istinaden ülkemizden yapılacak kişisel verilerin Amerika Birleşik Devletleri’nde mukim Google LLC ve İrlanda’da mukim Google Ireland Limited’e aktarılmasına Kurul tarafından izin verilmiştir.‘ kullanılmış.

Ayrıca KVKK tarafından daha önce 6 adet veri aktarım taahhüdüne izin verildiği duyurusunda, “Google Reklam ve Pazarlama Limited Şirketi’nin başvurusu, kurul tarafından yetkilendirilen 7. veri aktarım taahhüdüdür” bilgiler yer aldı. 6 şirketin isimleri ise gizlilik nedeniyle kamuoyuna açıklanmadı.

GOOGLE’IN UYGULAMASI YASALARA TABİ OLACAK

KVKK’nın Google’a imzaladığı taahhütte, verilerin yurt dışına hangi amaçlarla aktarılabileceğine ilişkin şartlar da yer aldı. Buna göre Google, işlediği kişisel verileri 6698 sayılı Kanun hükümlerine aykırı olarak başkasına açıklayamayacak veya işleme amacı dışında kullanamayacaktır.

Ayrıca aktarılan kişisel verilerin hukuka aykırı olarak başkaları tarafından elde edilmesi halinde bu durumun Google tarafından en kısa sürede KVKK’ya bildirilmesi gerekecektir. Sözleşmede belirtilen kararlara aykırılık halinde veri aktarım izni askıya alınabilir.

kofcaz-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
istanbul escort