Haber

Togg CEO’su: Dört tekerlekli bir bilgisayar yaptık!

BURSA (İGFA) – Türkiye’de ilk kez belediyelerde yalın yönetimi uygulayan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğiyle düzenlenen Yalın Belediye Sempozyumu’nda TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, ‘kullanıcı odaklı değer üretimi’. yapılmış.

Yalın niyetin bir kültür olduğunu ve yüzyıllardır sektörde kullanılan yalın fikrinin özünün israfı önlemek, daima iyileştirmek ve verimliliği artırmak olduğunu belirten Karakaş, TOGG’un kendi alanında birçok unsuru hayata geçirdiğini kaydetti, Bursa Büyükşehir Belediyesi, belediyeler arasında ilk kez yalın uygulamaları hayata geçirdi.

Dünyadaki bazı trendlerin birçok yeniliği de beraberinde getirdiğini belirten Karakaş, “Yenilikler alışkanlıklarımızı değiştirirken aynı zamanda kullanıcıların hayatlarını da değiştiriyor. Bu durumda bazı departmanlar derinden etkileniyor. Nesnelerin İnterneti, teknolojinin gelişmesi ve saf güç çözümlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte klasik otomobil dünyasının teknolojileri de kökten değişiyor. Bunu fark eden devlet ve kurumlar, kendi şirketlerine avantaj sağlayacak şekilde mevzuatlarını değiştiriyorlar. Ülkemiz bu konuda da oldukça ileride. Sonuç olarak otomobil dünyasında yaşam alanlarının zincirleri iç içe geçmiş durumda. Çocuklar artık arabaya binmek istemiyor. Çünkü internetleri yok. Elbette bu durum bir şekilde çözülüyor ama bu çözüm yeterli değil. Evde ya da ofiste yapabildiğimiz şeyleri artık arabada da yapmak istiyoruz. Cep telefonları akıllı cihazlara dönüştüğünde yaşananlar, şimdi otomobillerin başına da geliyor. Bu yolculuğun başında değil, ortasındayız. Şu anda akıllı arabalara yönelik çözümü olmayan firmalar 5-6 yıl sonra yok olacak” dedi.

“4 TEKERLEK ÜZERİNDE HAREKET EDEN BİLGİSAYAR”

“Bizim tasarladığımız bir otomobil tasarımı değil, 4 tekerleğe binen bir bilgisayar tasarımıdır” diyen Karakaş, Avrupa’da dahi pek çok üreticinin TOGG’a yetişemediğini ifade etti. Yeni nesil teknoloji şirketlerinin ve yeni nesil otomobil üreticilerinin kullanıcıyla doğrudan bağlantı kurmak istediklerini hatırlatan Karakaş, şu anda 8 adet taşınabilir deneyim merkezi oluşturduklarını, 32 noktada hizmet verdiklerini ve 10 adet taşınabilir hizmete sahip olduklarını belirtti. Kullanıcı deneyimlerinden yararlanarak beklentileri belirlediklerini ve bu doğrultuda yenilikler eklediklerini anlatan Karakaş, “İlk günden bu yana kendi modülümüzü ve bataryamızı kendimiz üretiyoruz. 2026 yılından itibaren yeni nesil hücrelerin üretimine başlayacağız. Eğer buna sahipseniz menzili, şarj hızını ve her şeyi değiştirebilirsiniz. Bu nedenle fikri mülkiyete sahip olmak sizi benzersiz ve özgür kılar. Gemlik yerleşkemiz Avrupa’nın en temiz boyahanesine sahiptir. Çevreyi kirleten bir şey olmadığı için Avrupa’nın en temiz tesisi şu anda Bursa’da. Bunu önemsiyoruz. Üstelik doğuştan sıfır emisyona sahip bir araçtan bahsediyoruz. Tüm tedarikçilerimizle birlikte 2035 yılına kadar karbon nötr olma hedefini belirledik. “O zaman karbon nötr olan ilk şirket olacağız” dedi.

“İYİLİKTEN ÇOK MUTLUYUZ”

Otomobillerin akıllılaşmasıyla işlerin bitmediğini, bir ekosistem içerisinde bir bütünün bir ya da iki parçası haline geldiğini söyleyen Karakaş, dijital dünya insan yaşamının her anında mevcut olduğu için otomobilin de içinde olması beklendiğini sözlerine ekledi. ilave olarak.

Karakaş, ilgiden çok memnun kaldıklarını belirterek, “Sonuç olarak kura çekildi. 2024 yılı üretim adetlerimizi hızla artırmaya başladık. Yavaş yavaş üretimi artırıyoruz. Yıllık 280 adet üretim kapasitesine ulaştık. Biz de ikinci vardiyaya geçtik. Şu anda 9 ülkeden 3 bin 600’ün üzerinde çalışanımız var. Ortalama 10 buçuk yıllık bir tecrübe var” dedi.

Sunumun ardından Gürcan Karakaş’a günün anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile TBB ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından plaket takdim edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu